Alkuun

Kommentteja EMMA vaapuista.

 
Lainaus: ERÄ-lehti 2/2001

"Emma
Emma on kuin kaurapuuro. Kukaan ei oikein tahdo tunnustaa pitävänsä siitä, mutta kaikki ahmivat sitä kuitenkin hyvällä halulla.
Emma on ollut kautta vuosien lohipakin perustavaraa ja kokeilujen jälkeen valmistaja on jälleen palannut, jos ei tismalleen vanhaan, niin ainakin hyvin lähellä sitä olevaan runkomalliin. Ja menestys oli kaudella 2000 vähintäänkin hyvä. Emma on jäänyt usein uutuusvaappujen varjoon, sillä sen käyttö lohijoilla on oikeastaan itsestään selvyys. Testaajat totesivatkin, että:
"Emmalla saa kalaa, kun sitä vain muistaa uittaa".
Emma on kovemman virran (Teno) perusvaappu, jota on lisäksi kohtuullisen helppo virittää. Tässä testissäkin Emmalla saatiin 6 lohta, yhteensä 22,7 kg, keskipaino 3,78 kg, suurin Namsenilta 5,8 kg.

Emman parhaita uutuusvärejä olivat vihreä-oranssi, ruskea-oranssi ja ruskea-kulta."

  ”EMMA on kuin kaurapuuroa.....". Muistan kun tuota lausetta muotoiltiin ja näinhän se on kömpelösti ilmaistuna. Suomalaisen miehen on aina ollut vaikea pukea tunteitaan sanoiksi silloin kun kysymyksessä on ollut jokin kiintymisen kohde. Paitsi auto. EMMA on niitä harvoja vaappuja joka on säilyttänyt vuosikymmeniä ”identiteettinsä” nykyisessä, joskus raa`altakin vaikuttavassa kilpailussa.
Olen alkanut viljelemään omasta mielestäni muka hyvää heittoa: ”Jos et välttämättä halua olla muotitietoinen, mutta haluat saada kalan, niin laita ainakin yhteen siimaan Emma”

Oma suosikkini on ollut väri 022 .Tuntui olevan yhden ison otuksenkin listoilla. Vei mennessään......

-manu-

Mauno Bogdanoff

Matti Valle, Utsjoki: "Talvi kuluu nopeasti ja Tenon lohikesä lähenee. Kelpaa sitä taas Emmailla."

Matti Valle

Alkuun